Verrassend hout

 Houtkunst en dergelijke

 

 

Hout, het meest veelzijdige stukje natuur.  

Hout is een veelzijdig materiaal. Naast natuurlijke wandelstokken maakt Crea Natura dan ook regelmatig verrassende houtproducten. Half vergane boomstronken worden omgetoverd tot unieke kunstwerken, haardhout voorzien van ludieke teksten en wat dacht u van originele houten wenskaarten of eigentijdse talking sticks? 

Laat u verrassen door de natuur! 

 


 


 Houtkunst


Als houtkunstenaar ben ik regelmatig ergens in de natuur te vinden. Al wandelend zie ik vaak de mooiste kunstwerken in bomen, takken en stronken. Half vergane boomstammen, holle boomstammen, warrelknoesten, het zijn vaak prachtige kunstwerken gemaakt door de natuur. 

 

  

 

 

Veel van deze 'kunstwerken' worden vereeuwigd op de foto. Maar soms weet ik de hand te leggen op een bijzonder stuk hout. Het zijn vaak juist de stukken hout 'die nergens voor deugen' die uitnodigen tot het maken van een mooi kunstwerk. Vaak vanuit een achterliggende gedachte die mij al een poosje bezig houd. Dit levert bijzondere kunstwerken op die wel één ding gemeen hebben. De natuur is er altijd in terug te zien.

 

In het fotoalbum kunt u foto's zien van enkele kunstwerken uit de natuur. 

Houten wenskaarten 

      

Een kaartje met 'groeten uit het bos' moet natuurlijk op een houten kaart. Crea Natura heeft daarvoor dan ook een brandstempel waarmee snel en voordelig houten kaarten met deze tekst gemaakt kunnen worden. De mogelijkheden van houten kaarten zijn echter groter. Daarom maakt Crea Natura houten kaarten op bestelling voor alle gelegenheden. Denk daarbij aan verjaardagen, kinderfeestjes in de natuur, houten trouwkaarten, houten geboortekaartjes, beterschapskaarten, bedankjes en houten kerstkaarten. Ook de achterkant kan desgewenst ingebrand worden. (€ 0,10 per woord, max. 45 woorden). In het fotoalbum ziet u een aantal voorbeelden maar eigen ontwerp is altijd mogelijk.  

 

Houten wenskaarten kosten € 3,25 per stuk.
Kaarten met een eigen ontwerp worden geheel met de hand gemaakt. Daarom is er een maximale oplage van 30 stuks. Vanaf 400 stuks is het mogelijk om te werken met een brandstempel.      


Blanco kaarten
Zelf een kaart maken? Houten kaarten met alleen adreslijnen op de achterkant zijn ook te bestellen. De voorkant blijft geheel blanco. De kosten daarvoor zijn € 1,50 per stuk. (formaat 10x15 cm) 

Talking stick

 

Eigentijdse talking sticks
Op zoek naar een talking stick voor je organisatie, bedrijf of school? Crea Natura maakt eigentijdse talking sticks op maat.

De talking stick neemt in steeds meer vergaderingen en coachingstrajecten een belangrijke plek in. De talking stick is een stok die in een gesprek wordt doorgegeven waarbij alleen degene die de stok vast heeft aan het woord is. Net zolang tot deze persoon zich begrepen voelt. Het gebruik van een talking stick leidt dan ook tot veel meer begrip en effectievere vergaderingen.
De bekende managementschrijver Stephen Covey gebruikt de talkking veelvuldig in zijn gesprekken. "Het gaat erom dat de persoon die spreekt zich begrepen voelt " zegt hij erover. "Door het gebruiken van een talking stick in een gesprek komen er meer alternatieve oplossingen en gaat het gesprek van verdedigend naar creatief ", aldus Covey.

 

Professionele talking sticks
Het principe van een talking stick is heel eenvoudig en kan met elke willekeurige stok of zelfs met een stift of pen uitgevoerd worden. Een talking stick waar de nodige aandacht aan is besteed trekt echter de nodige aandacht en heeft een proffesionele uitstraling. Crea Natura maakt talking sticks van stokken met unieke en excentrieke vormen. Bewerkt door middel van pyrografie en afgewerkt met hoogwaardige oliën is een talking stick van Crea Natura een in het oog springend kunstwerk. Het is tevens mogelijk het logo van uw bedrijf of een passende spreuk in de talking stick te graveren.

 

In het fotoalbum staan diverse talking sticks te koop. Wilt u een talking stick op maat of meerdere talking sticks als relatiegeschenk? Neem dan vrijblijvend contact op voor een passende offerte.


Haardhout met tekst

Een verrassende combinatie


Thuiskomen, onthaasten, gezelligheid, avontuur..... Iedereen heeft zo zijn eigen gevoel bij een knapperend haardvuur. Uren lang kun je kijken naar het boeiende vlammenspel. Al eeuwenlang speelt vuur een grote rol in ons mensenleven. Tal van uitspraken en gezegdes zijn door de jaren heen dan ook ontstaan over vuur,rook en open haard.

 

 

  

Crea Natura brengt eeuwenoude uitspraken,spreekwoorden en gezegdes op een orginele manier weer tot leven. Door middel van Pyrografie (branden met een brandstift) worden de spreekwoorden en gezegdes op blokken haardhout aangebracht. Deze originele haardhoutblokken zijn leuk om weg te geven tijdens housewarmings en bruiloften maar kunnen ook als decoratie naast de haard gelegd worden. Uitgekeken? De blokken kunnen gewoon de haard in. 

 

Kosten

Blokken haardhout met tekst worden op bestelling gebrand en kosten € 3,45 per stuk. 

 


Een blok warmte
De haardhoutblokken zijn voorzien van spreekwoorden, gezegdes en toepasselijke uitspraken. Hieronder enkele voorbeelden:

Een blok warmte.
Vriendschap geeft warmte.
Home Sweet Home
Eigen haard is hout waard.
Eigen haard is ook niet alles waard.


Brandende liefde
Ik ga voor jou door het vuur.
Ik sta in vuur en vlam voor jou!
Jij zet mijn hart in vuur en vlam
Just Married
Wij staan in vuur en vlam voor elkaar!
Ik hout van Jou!
 
 
Om de boel op te stoken
Niet op een houtje hoeven te bijten maar om er warmpjes bij  zitten
Wie zijn eigen hout zaagt, krijgt het twee keer warm
Koud? Als de ijsberen hout gaan hakken, dan is het koud.
Geen zorgen, het is hier BRANDschoon.
Je hebt het vuur uit je sloffen gelopen! 
Om je uit de brand te helpen. 
Lopend vuurtje. (met voetjes)

 

Zelf een leuke tekst? Eigen tekst is altijd mogelijk.