Stokkenkunst


Als stokkenkunstenaar ben ik regelmatig ergens in de natuur te vinden. Al wandelend zie ik vaak de mooiste kunstwerken in bomen, takken en stronken. Half vergane takken, holle boomstammen, warrelknoesten, het zijn vaak prachtige kunstwerken gemaakt door de natuur. 

 

   

 

Veel van deze 'kunstwerken' worden vereeuwigd op de foto. Maar soms weet ik de hand te leggen op een bijzonder stuk tak. Het zijn vaak juist de stukken hout 'die nergens voor deugen' die uitnodigen tot het maken van een mooi kunstwerk. Vaak vanuit een achterliggende gedachte die mij al een poosje bezig houd. Dit levert bijzondere kunstwerken, talking sticks en miniatuur wandelstokjes op die wel één ding gemeen hebben. De natuur is er altijd in terug te zien.

 

In het fotoalbum kunt u meer foto's zien van kunstwerken, miniatuur stokjes en praatstokken uit de natuur. 

 

 

Talking stick

 

Eigentijdse talking sticks
Op zoek naar een talking stick of praatstok voor je organisatie, bedrijf of school? Crea Natura maakt eigentijdse talking sticks op maat.

De talking stick neemt in steeds meer vergaderingen en coachingstrajecten een belangrijke plek in. De talking stick is een stok die in een gesprek wordt doorgegeven waarbij alleen degene die de stok vast heeft aan het woord is. Net zolang tot deze persoon zich begrepen voelt. Het gebruik van een talking stick leidt dan ook tot veel meer begrip en effectievere vergaderingen.
De bekende managementschrijver Stephen Covey gebruikt de talkking veelvuldig in zijn gesprekken. "Het gaat erom dat de persoon die spreekt zich begrepen voelt " zegt hij erover. "Door het gebruiken van een talking stick in een gesprek komen er meer alternatieve oplossingen en gaat het gesprek van verdedigend naar creatief ", aldus Covey.

 

Professionele talking sticks
Het principe van een talking stick is heel eenvoudig en kan met elke willekeurige stok of zelfs met een stift of pen uitgevoerd worden. Een talking stick waar de nodige aandacht aan is besteed trekt echter de nodige aandacht en heeft een proffesionele uitstraling. Crea Natura maakt talking sticks van stokken met unieke en excentrieke vormen. Bewerkt door middel van pyrografie en afgewerkt met hoogwaardige oliën is een talking stick van Crea Natura een in het oog springend kunstwerk. Het is tevens mogelijk het logo van uw bedrijf of een passende spreuk in de talking stick te graveren. Speciaal voor begeleiders van mensen met autisme zijn er prikkelarme talking sticks of praatstokken.

 

In het fotoalbum staan diverse talking sticks te koop. Wilt u een talking stick of praatstok op maat of meerdere talking sticks als relatiegeschenk? Neem dan vrijblijvend contact op voor een passende offerte.
 

Miniatuur wandelstokjes

 

Crea Natura maakt wandelstokken in alle soorten en maten. Een aparte categorie zijn daarbij mini wandelstokjes. Crea Natura maakt niet alleen wandelstokken voor poppenhuizen en miniatuur kerken maar ook als souvenir of cadeau.

 

Poppenhuizen
Op zoek naar miniatuur wandelstokken voor in een poppenhuis of miniatuur gebouw? Crea Natura maakt miniatuur wandelstokken en pelgrimsstaven op de schaal van 1:12. Miniatuur wandelstokken kosten € 10,- per stuk.

 

Mini wandelstok of pelgrimsstaf.

Zoekt u een passend cadeau voor een wandelaar of pelgrim? Crea Natura maakt mini wandelstokken of Camino stokjes voor u op bestelling. Deze wandelstokjes kunnen voorzien worden van een persoonlijke tekst. spreuk of gele pijl. Deze wandelstokjes van ongeveer 20 cm lang zijn erg geschikt als inspiratie symbool op de hoek van het bureau. Tevens zijn ze te gebruiken als hanger aan uw rugzak of als relatiegeschenk.


Mini wandelstokken kosten afhankelijk van het formaat tussen de 5,- en 10,- per stuk.

Ter inspiratie een aantal mogelijke Wandelspreuken

Stil staan is de beste voouitgang.
Vooruit is niet altijd rechtdoor.
Een lange reis begint met één stap.
Wie durft te verwalen vindt nieuwe wegen.