Kinderworkshops en stokkenfeestjes


 

Wie wel eens met kinderen in het bos loopt, heeft het gezien. Stokken hebben een aantrekkingskracht op kinderen. Er zijn zelfs kinderen die er hele verzamelingen er op na houden. Crea Natura organiseert dan ook workshops en stokkenfeestjes voor kinderen. Ideaal voor een stoer kinderfeestje en groepsactiviteiten in de sfeer van het buitenleven.


 

Kinderworkshop wandelstok maken

In de kinderworkshop wandelstok maken gaan we aan de slag met jouw eigen wandelstok. Afhankelijk van je leeftijd kan deze natuurstok op diverse manieren bewerkt worden. We branden er een naam of figuur in. We schuren de stok glad en versieren de stok met gekleurde wol, stukjes leer, veren, en steentjes. We vlechten een echte handvatlus en werken de stok af met lijnolie. Als laatste bevestigen we aan de onderkant een dop. Aan het eind van deze workshop ga je met een echte unieke wandelstok naar huis!
Geschikt voor kinderen van 7 - 13 jaar

 

 

Stokkenfeestje

Een stokkenfeest organiseren als vereniging, familie, camping of school? Crea Natura organiseert stokkenfeestjes voor groepen kinderen. Een stokkenfeest is geschikt voor zowel een verjaardagsfeestje als een compleet recreatieprogramma of themafeest. Het programma wordt in overleg samengesteld en is afhankelijk van zowel locatie, doel en samenstelling van de groep. 

- Een stokkenfeestje kan bestaan uit diverse onderdelen. Hieronder enkele voorbeelden.
- Een wandelstok maken/versieren.
- Een stokkenkunstwerk maken.
- Een stokkendans leren
- Project mannetje tak. (kleuters)
- Een stok beschilderen (in diverse kunststromingen)
- Het takkespel (Keuze uit diverse spelen met stokken).
- Stokbroodjes bakken boven een vuurtje.

In de pauze is er de takkebakker met zuurstokken, kaneelstokken, Candy canes of zoethout stokjes.
Als afsluiting is er een mogelijkheid voor een mini optreden in het Takketheater. (Dans, toneel of goochelshow) Door of voor kinderen afhankelijk van de leeftijd.  

Geschikt voor kinderen van 4 - 12 jaar

 

 
 

Scholen en verenigingen
Een workshop, stokkenfeest of takkeproject is een ideale gelegenheid voor basisscholen, buitenschoolse opvang, NME centra's, campings en verenigingen die kinderen op een creatieve manier met kunst en natuur willen laten kennismaken. Een stokkenfeest of project met de hele klas, school of club doen? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

 

 

 


 

                 Praktische informatie

 

Een kinderworkshop of stokkenfeest kan gegeven worden op uw eigen locatie of op een geschikte locatie in de natuur. U zorgt voor uw eigen eten drinken.
 

Minimale groepsgrootte: 8 personen
Duur: workshop 2 uur
Duur stokkenfeest: 4 uur

Wanneer: Te boeken op woensdagen, zaterdagen en in schoolvakanties regio midden.
Kosten workshop: per kind: € 10,-
Kosten stokkenfeest: Op aanvraag

Reiskostenvergoeding workshopleider: 30 cent per kilometer vanaf Barneveld

Kosten zijn incl. alle benodigde materialen 

 

 


 Deelname aan deze workshops geschiedt op eigen risico. Op deze workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 

 

 Workshops

 

Crea Natura organiseert samen met diverse stichtingen en bedrijven regelmatig workshops.
Bij onderstaande workshops kun je inschrijven.

  

Kunstetalages Barneveld

Woon je in Barneveld? Dan kun je een workshop winnen! Van 5 t/m 26 januari 2019 kun je met je klas een speurtocht doen langs de kunstetalages in het centrum van Barneveld. Lever de goede oplossing in bij Wards Art op het Dijkje en wie weet winnen jullie een gratis workshop voor de hele klas!
Meedoen? Neem contact op voor meer informatie. 

(De kunstroute is inmiddels gesloten. Groep 8 van De Wheemschool in Voorthuizen heeft de workshop gewonnen. Gefeliciteerd! )