Stokkenfeestjes voor kinderen


 

Wie wel eens met kinderen in het bos loopt, heeft het gezien. Stokken hebben een aantrekkingskracht op kinderen. Er zijn zelfs kinderen die er hele verzamelingen er op na houden. Crea Natura organiseert dan ook stokkenfeestjes voor kinderen. Ideaal voor een stoer kinderfeestje en groepsactiviteiten in de sfeer van het buitenleven. Hieronder een aantal voorbeelden van feestjes die Crea Natura voor u kan organiseren.


 

Wandelstok maken

In de kinderworkshop wandelstok maken gaan we aan de slag met jouw eigen wandelstok. Afhankelijk van je leeftijd kan deze natuurstok op diverse manieren bewerkt worden. We branden er een naam of figuur in. We schuren de stok glad en versieren de stok met gekleurde wol, stukjes leer, veren, en steentjes. We vlechten een echte handvatlus en werken de stok af met lijnolie. Als laatste bevestigen we aan de onderkant een dop. Aan het eind van deze workshop ga je met een echte unieke wandelstok naar huis!
Geschikt voor kinderen van 7 - 13 jaar


 


Landlopersfeestje
Op stap met Zwiebertje, Tijl Uilespiegel of samen met Remi (van Alleen op de Wereld) de wijde wereld verkennen? Dan heb je een knapzak nodig! Tijdens dit feestje maken we onze eigen vrolijke knapzak en trekken we de wijde wereld in met een knapzak en een wel heel vreemde schatkaart. Tijdens onze zwerftocht spelen we een 'scavenger hunt'. Wie kan er het beste jutten?
Geschikt voor kinderen van 6 - 10 jaar


 


Pijl en boog feestje
Wie kent hem niet? Robin Hood, de dappere boogschutter die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Hij is altijd op de vlucht voor de koning en leeft daarom diep in de bossen. Tijdens dit feestje in Robin Hood stijl gaan we een pijl en boog maken. Ook het maken van een mooi versierde pijlkoker en een schietwedstrijd kunnen uiteraard niet ontbreken.
Geschikt voor kinderen van 8 - 13 jaar


 


 Indiaans stokkenfeest
Winnetou, old shatterhand, arendsoog of woeste bizon. Wat wordt jouw indianennaam? Tijdens dit feestje bouwen we tipi's, totempalen en maken we hoofdtooien. In het 2e deel spelen we een indianenspel met versierde natuurstokken waarbij je samen de strijdbijl van de andere stam moet zien te veroveren. Gelukkig begraven we aan het eind van dit feestje de strijdbijl. Of roken we de vredespijp?
Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

 

 

 

Freek in het Wild feestje
Ben jij net als Freek gek op de natuur? Dan is dit feestje iets voor jou! Na het maken van je eigen avonturenstok gaan we samen met een aantal knuffeldieren in het bos op zoek naar huisjes en vriendjes voor deze knuffels.
Geschikt voor kinderen van 4 - 6 jaar.

 

 

Stokbrood feestje
Kruiden zoeken in de natuur, vuur maken zonder lucifers, zelf kruidenboter maken en je eigen vuurstok snijden zijn de ingrediënten van dit feestje. We gaan eerst op zoek naar eetbare kruiden in de natuur die we vervolgens vermalen met een vijzel. Hier maken we een lekkere kruidenboter van. In het 2e deel van dit avontuurlijke feestje wacht de uitdaging van het maken van vuur zonder lucifers. Gelukt? Dan kunnen we aan de slag met het bakken van broodjes boven het vuur. Uiteraard eten we die op met onze zelfgemaakte kruidenboter. Eet smakelijk! 
Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 
 

Scholen en verenigingen
Een stokkenfeest of takkeproject is een ideale gelegenheid voor basisscholen, buitenschoolse opvang, campings en verenigingen die kinderen op een creatieve manier met kunst en natuur willen laten kennismaken. Een stokkenfeest of project met de hele klas, school of club doen? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

 

 

 


 

                 Praktische informatie

 

Een stokkenfeest kan gegeven worden op uw eigen locatie of op een geschikte locatie in de natuur. U zorgt voor uw eigen eten drinken.
 

Minimale groepsgrootte: 8 personen
Bij meer dan 8 kinderen graag een ouder/begeleider per 8 kinderen.
Duur: 2 a 3 uur
Wanneer: Te boeken op zaterdagen, woensdagen en in schoolvakanties regio midden.
Kosten per kind: € 10,- 
Reiskostenvergoeding workshopleider: 30 cent per kilometer vanaf Barneveld

Kosten zijn incl. alle benodigde materialen 

 

 


 Deelname aan deze workshops geschiedt op eigen risico. Op deze workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 

 

 Workshops

 

Crea Natura organiseert samen met diverse stichtingen en bedrijven regelmatig workshops.
Bij onderstaande workshops kun je inschrijven.

  

Workshop avonturenstok maken
Waar: Workshopboerderij Kampboer te Saasveld
Wanneer: 27 oktober 2018 
Opgeven via: info@kampboer.nl