Zwerfstok

 

De zwerfstok

 

Wandelen met een stok uit het bos
Menig mens wandelt met een stok uit het bos. Na de wandeling wordt deze vaak aan het bos terug gegeven. Maar hoe leuk is het als deze stok wordt doorgegeven aan een ander en zijn reis vervolgt? Vanuit deze gedachte is Crea Natura een initiatief gestart. De zwerfstok! 

 

De zwerfstok

Een zwerfstok is het delen van een stok uit het bos. In plaats van de stok terug te gooien in het bos wordt de stok doorgegeven aan iemand anders. De wandelstok zal nieuwe mensen leren kennen, bemind worden en een volwaardig leven ondergaan. Het wordt een stok die kan vertellen. Zo krijgt elke stok een eigen verhaal.


Een zwerfstok kunt u gratis krijgen via Crea Natura. (Afhalen in Barneveld)  Nadat u er een poosje mee gewandeld heeft kunt u
uw naam, datum en eventueel een klein verhaaltje
delen via facebook, mail of deze website. Het is erg leuk als u vervolgens de zwerfstok doorgeeft aan een ander die er ook mee gaat wandelen, struinen of zwerven. Zo krijgt iedere zwerfstok zijn eigen verhaal. 

 

Het verhaal
De verhalen van alle wandelaars samen maken de zwerfstok tot een unieke stok. Hoe leuk is het om de reis van de stok terug te lezen? Daarom kan
iedereen die met een zwerfstok heeft gewandeld hieronder een stukje schrijven over zijn/haar belevenissen met de stok. Mocht u dus wandelen met een zwerfstok ? Geniet ervan en deel hieronder uw stukje van de reis 

Deel hieronder je wandeling met de zwerfstok.Formulier: Mijn zwerfstokwandeling

Je verhaal is niet direct zichtbaar op de website. Dat kan enige tijd duren.
Vind je het leuk om je verhaal ook op facebook te delen? Dan kan dat in de facebookgroep de zwerfstok.

 

Wat kunt u delen?
Mocht u een stukje willen schrijven over uw ervaringen met de zwerfstok dan kunt u gebruik maken van onderstaande vragen. 


Waar heb je gewandeld?
Welke dag/datum?
Tips voor de volgende wandelaar
Wat voor weer was het?
Met wie was je?
Heb je wild gezien?
Bijzondere planten gezien?
Eventueel een foto met de zwerfstok. 

 

  

 


 

Hoe kom ik aan een zwerfstok?

U kunt een gratis zwerfstok afhalen bij Crea Natura in Barneveld. (Een zwerfstok is een basic stok uit het bos voorzien van een verwijzing naar deze website. Verwacht dus geen geheel bewerkte wandelstok).

Zwerfstokstation: Crea Natura Wildforster 68 3772WE Barneveld. Wel graag even van te voren mailen dat u langs wil komen.


  

Gezocht zwerfstokstations


Wilt u ook een zwerfstokstation worden? Dat kan. 

– U krijgt gratis een aantal zwerfstokken van Crea Natura. *

– Indien u dit wil wordt uw naam vermeld op deze website en de facebookgroep de zwerfstok.

Voordelen voor bedrijven:
– Wandelaars komen naar u toe.
– Recensies van wandelaars over uw bedrijf of stichting worden verspreid.
– U geeft uw bezoekers een unieke belevenis.
– U heeft ‘aanloop’ van wandelaars naar uw bedrijf of rustpunt.
– Wandelaars willen na afloop graag een stukje schrijven onder het genot van een kopje koffie in uw restaurant of rustpunt.

 

Aanmelden kan via info@creanatura.nl

* Een zwerfstok is een basic stok uit het bos, voorzien van de naam Zwerfstok en een verwijzing naar deze website. Verwacht dus geen geheel bewerkte wandelstok.


 

Hieronder een aantal zwerfstokken en hun verhalen. 

 


 

 

Wandelspreuk: Een lange reis begint met één stap! 
Op reis gestuurd op:  6 maart 2016
Startpunt: Pinetum Lunteren

 

Reactie door: Sifra (5 jaar)
Samen met mijn vader en zus heb ik met deze zwerfstok gewandeld in het Pinetum bij Lunteren. (Achter de Luntersche boer). We hebben veel dennenappels gezien en sommige bomen leken wel tenten! De mooiste boom was de spaghettiboom. Die noemden we zo omdat hij op spaghetti leek. We wensen de volgende wandelaar met de zwerfstok veel plezier. We hebben we stok bij een bankje in de bomentuin achtergelaten.

 

Op 7 maart 2016 Een reactie door: Rik.
Ook ik mocht tijdens een rondje geocachen door dit leuke pinetum gebruik maken van deze mooie zwerfstok. Hij blijft nog even bij me voor een paar wandelingen komende weken.

 

Op zondag 20 maart een reactie door Piet:
Een wandeling gemaakt door Pinetum de Dennenhorst. Een geweldig mooie plek. Een soort verborgen sprookjesbos, waar het altijd erg rustig is. Daar vonden we deze mooie wandelstok! Hij is met ons mee gegaan om wat wandelingen te doen. Leuk initiatief! 

 

Heb je ook gewandeld met deze zwerfstok?  Laat dan een reactie achter in de facebookgroep of stuur een mailtje naar info@creanatura.nl 

 

 


 

 

 

Wandelspreuk: Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg! 
Op reis gestuurd op: 26 augustus 2015
Startpunt: Bomentuin Schovenhorst te Putten. 


Op 17 oktober 2015 een reactie door: Casperien. Afgelopen. Zomer vonden wij , tijdens onze vakantie, een wandelstok van jullie in Putten bij Schovenhorst. Ontzettend leuk initiatief, vooral omdat mijn vriend/man momenteel slecht loopt. Alsof hij voor hem was neergezet….wij namen hem mee en tijdens onze vakantie heeft hij goede dienst gedaan. Wij namen hem mee naar huis om hem op een mooie plek bij ons in de buurt weer neer te zetten voor een volgende wandelaar. Echt een origineel en warm initiatief !

 

Heb je ook gewandeld met deze zwerfstok?  Laat dan een reactie achter in de facebookgroep of stuur een mailtje naar info@creanatura.nl 

 


 

 

Wandelspreuk: Als het je niet uitmaakt waar je bent, verdwaal je nooit!
Op reis gestuurd op: 8 november 2015

Startpunt: Wildobservatiepost Wekeromse zand

 

 Nog geen reacties. Heb je gewandeld met deze zwerfstok? Laat dan een reactie achter in de facebookgroep of stuur een mailtje naar info@creanatura.nl 

 

 


 

 Wandelspreuk: Wie durft te verdwalen,vindt nieuwe wegen! 
Op reis gestuurd op: 22 november 2015
Startpunt: Loofles (Kootwijk)

 

  Nog geen reacties. Heb je gewandeld met deze zwerfstok? Laat dan een reactie achter in de facebookgroep of stuur een mailtje naar info@creanatura.nl 

 

 


 

 

Wandelspreuk: Once a year, go somewhere you’ve never been before.
Op reis gestuurd op: 26 juni 2016
Startpunt: Melissenpad (De Glind)

 

Op 26 juni een reactie door Jedidja en Sifra. We hebben vandaag een hele grappige wandeling gemaakt over het Melissenpad. Nadat we met de kippen op stok gingen werden we verrast door de leuke fietsdraaimolen. En o ja, op de weegschaal waren we samen wel 70 kilo! Maar papa was is zijn eentje nog zwaarder! We hebben de zwerfstok in de bibliotheek achter gelaten. Dat vonden we mooi passen bij alle zwerfboeken.

 Heb je gewandeld met deze zwerfstok? Laat dan een reactie achter in de facebookgroep of stuur een mailtje naar info@creanatura.nl 

 

 


 

 

 

Veel wandelplezier gewenst,we hopen van u te horen.  

 

Bekijk hier een filmpje over de zwerfstok  

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑