Kinderen

  

Kinderworkshops

 

Wie wel eens met kinderen in het bos loopt, heeft het gezien. Stokken hebben een aantrekkingskracht op kinderen. Er zijn zelfs kinderen die er hele verzamelingen er op na houden. Crea Natura organiseert dan ook workshops cultuurlessen en stokkenfeestjes voor kinderen. Ideaal voor een stoer kinderfeestje, kunst en cultuurlessen en activiteiten in de sfeer van het buitenleven.

 

Kinderworkshop avonturenstok maken

In de kinderworkshop avonturenstok maken gaan we aan de slag met jouw eigen wandelstok. Afhankelijk van je leeftijd kan deze avonturenstok op diverse manieren bewerkt worden. We gaan houtbewerken met vijlen en raspen, we branden er een naam of figuur in. We schuren de stok glad en versieren de stok met gekleurde wol, stukjes leer, veren, en steentjes. We werken de stok af met een handvatlus. Aan het eind van deze workshop ga je met een echte unieke wandelstok naar huis!
Geschikt voor kinderen van 8- 13 jaar

Kosten: 10,- per kind. (inclusief materiaal)
Tijd: 2 uur
Minimale groepsgrootte 10 kinderen


Kinderworkshop Held op stokken

Wist je dat mensen al sinds de oudheid vogelverschrikkers maken? Er zijn zelfs vogelverschrikkerfestivals. In de kinderworkshop held op stokken maken we onze eigen vogelverschrikker. We maken een stokkenconstructie en kleden de vogelverschrikker aan met oude kleding en tuinhandschoenen. Het hoofd zagen we uit een plaat hout. En nu maar hopen dat alleen de vogels er van schrikken.

Kosten: 10,- per kind inclusief materiaal. (Zelf oude kleding meebrengen).
Tijd: 2 uur
Minimale groepsgrootte 10 kinderen


Scholen /natuurcentra //BSO
Speciaal voor scholen en andere organisaties heeft Crea Natura cultuurlessen ontwikkeld waarbij we ons verdiepen in diverse vormen en culturen van stokkenkunst. In deze lessen gaan we vanuit diverse invalshoeken aan de slag met stokken en takken. 

Hieronder een aantal mogelijkheden. 

Avonturenstok

Held op stokken

praatstok

stokkenkunst

 

 

Deelname aan deze workshops geschiedt op eigen risico. Op deze workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

 

 

  

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑