Wandelstoktochten

Wandelingen met een wandelstok uit de natuur.

Crea Natura organiseert wandeltochten met een natuurlijke wandelstok. 

 

 


 Natuurwandeling met een robuuste wandelstok.
Bekijk het bos door de ogen van een houtkunstenaar

Het wandelen met een knoestige wandelstok geeft het wandelen in de natuur een extra dimensie. De robuuste wandelstok geeft rust, sfeer en doet je volop genieten van het ruige buitenleven. Het ritme van het lopen samen met het gevoel van een houten stok in je handen doet je even uit de dagelijkse drukte stappen. Onder leiding van Crea Natura verkent u de eeuwenoude bossen rondom kasteel Staverden en bekijkt u het bos door de ogen van een houtkunstenaar. We wandelen daarbij met een unieke natuurlijke wandelstok. Lees meer…..

Waar: Rondom kasteel Staverden
Wanneer: Mogelijk op woensdagen, in elk weekend en de schoolvakanties (regio midden)
Lengte 4 km,  Duur: 1,5 uur
Kosten: € 10,- p.p.
Doelgroep: Volwassenen
Groepsgrootte: 8 – 15 personen. 

 

 


Een wandeling voor Jan en Alleman

Zoals het Pieterpad van pieter naar pieter loopt, loopt u tijdens deze wandeling van Jan naar Jan. 

Deze wandeling tussen Barneveld en Amersfoort (23 km) kan zelfstandig gelopen worden. De Wandeling loopt van de toren van Jan van Schaffelaar via het gehucht Jannendorp naar toren de Lange Jan in Amersfoort. Onderweg krijgt u op allerlei manieren informatie over de naam Jan. Het zal u verassen hoe deze naam verweven zit in het Nederlandse landschap. U kunt de route gratis aanvragen door even een e-mail te sturen. Wilt u deze wandeling helemaal in stijl lopen of zoekt u een origineel cadeau? Koop er dan een Jan-wandelstok bij!  (Niet verplicht). Een Jan-wandelstok is voorzien van ingegraveerde torens die verbonden zijn door middel van diverse Jan spreekwoorden. Een persoonlijke boodschap of achternaam behoren tot de mogelijkheden.

Gratis routeboekje. U krijgt een PDF document via de mail.
Prijs Jan-wandelstok: 60 euro 

 


 

Bijbelse pelgrimswandeling

Tijdens deze bijbelse bezinningswandeling gaan we op pad met een pelgrimsstaf. Daarbij gebruiken we de natuur als metafoor voor onze pelgrimsreis. Daarbij staan de bijbel, Jezus Christus, en het christelijke geloof centraal. We lezen uit de bijbel. Genieten van de natuur, bidden, en bespreken samen vragen als: Wie is God voor jou? Hoe ervaar jij God in je leven? Welk bijbelboek spreekt jou aan? Wat zou jij aan God willen vragen? Waar denk jij aan bij een wonder? Tijdens deze wandeling wandelt u met een pelgrimsstaf van Crea Natura.

Waar: Landgoed ’t Paradijs bij Barneveld of bij het middelpunt van Nederland bij Lunteren. Eigen locatie in overleg mogelijk. 
Wanneer: Mogelijk op woensdagen, in elk weekend en de
schoolvakanties (regio midden)
Groepsgrootte: Minimaal 4 personen, maximaal 15 personen.
Doelgroep: Volwassenen
Lengte: Ongeveer 4 km.
Prijs: Vrijwillige bijdrage, opbrengst gaat naar een goed doel. 


 

Deelname aan één van deze wandelingen geschiedt op eigen risico.

 

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑