Wandelstoktochten

Wandelingen met een wandelstok uit de natuur.

Crea Natura organiseert wandeltochten met een natuurlijke wandelstok. 

 

 


 Natuurwandeling met een robuuste wandelstok.
Bekijk het bos door de ogen van een houtkunstenaar

Het wandelen met een knoestige wandelstok geeft het wandelen in de natuur een extra dimensie. De robuuste wandelstok geeft rust, sfeer en doet je volop genieten van het ruige buitenleven. Het ritme van het lopen samen met het gevoel van een houten stok in je handen doet je even uit de dagelijkse drukte stappen. Onder leiding van Crea Natura verkent u de eeuwenoude bossen rondom kasteel Staverden en bekijkt u het bos door de ogen van een houtkunstenaar. We wandelen daarbij met een unieke natuurlijke wandelstok. Lees meer…..

Waar: Rondom kasteel Staverden
Wanneer: Mogelijk op woensdagen, in elk weekend en de schoolvakanties (regio midden)
Lengte 4 km,  Duur: 1,5 uur
Kosten: € 8,- p.p.
Doelgroep: Volwassenen
Groepsgrootte: 4 – 15 personen. 

 


 Wandelstok- Puzzeltocht

Welkom burgers, boeren en buitenlui. Treed in het spoor van de Lunterse boer en ontrafel zijn geheim!

Tijdens deze bijzondere wandeling door het Wekeromse zand gaan we terug naar de eenvoud van vroeger. Met een knoestige wandelstok met buidel in de hand en een boekje vol oude foto’s, aan u de taak om de de juiste route te ontdekken. Door middel van vragen  komt u achter het geheim van de Lunterse boer.
We starten deze bijzondere tocht vanuit een ijzertijdboerderij. Deze sfeervolle boerderij aan de rand van het Wekeromse zand geeft een goed beeld van een boerderij in vroeger tijden. De te ontcijferen route voert u door het woeste landschap van het Wekeromse zand. Temidden van deze woestenij waant u zich samen met uw wandelstok ver terug in de tijd. Lees meer…..

 

Waar: Ijzertijdboerderij, Vijfsprongweg tussen Wekerom en Lunteren
Wanneer: Mogelijk op woensdagen, in elk weekend en de
schoolvakanties (regio midden)
Lengte: 8 Km. Duur: 2 uur.
Groepsgrootte: Minimaal 4 personen, maximaal 30 personen.
Prijs: 1-10 personen 8,-  p.p  10-30 personen 6,- p.p  incl. kleine picknick.


Een wandeling voor Jan en Alleman

Zoals het Pieterpad van pieter naar pieter loopt, loopt u tijdens deze wandeling van Jan naar Jan. 

Deze wandeling tussen Barneveld en Amersfoort (23 km) kan zelfstandig gelopen worden. De Wandeling loopt van de toren van Jan van Schaffelaar via het gehucht Jannendorp naar toren de Lange Jan in Amersfoort. Onderweg krijgt u op allerlei manieren informatie over de naam Jan. Het zal u verassen hoe deze naam verweven zit in het Nederlandse landschap. U kunt de route gratis aanvragen door even een e-mail te sturen. Wilt u deze wandeling helemaal in stijl lopen of zoekt u een origineel cadeau? Koop er dan een Jan-wandelstok bij!  (Niet verplicht). Een Jan-wandelstok is voorzien van ingegraveerde torens die verbonden zijn door middel van diverse Jan spreekwoorden. Een persoonlijke boodschap of achternaam behoren tot de mogelijkheden.

Gratis routeboekje. U krijgt een PDF document via de mail.
Prijs Jan-wandelstok: 60 euro 

 


 

Bijbelse wandeling

Tijdens deze bijbelse bezinningswandeling gaan we op pad met een pelgrimsstaf door een prachtig stuk natuur ten westen van Barneveld. In de volksmond ’t Paradijs genoemd. Daarbij staan de bijbel, Jezus Christus, en het christelijke geloof centraal. We lezen uit de bijbel. Genieten van de natuur, bidden, en bespreken samen vragen als: Wie is God voor jou? Hoe ervaar jij God in je leven? Welk bijbelboek spreekt jou aan? Wat zou jij aan God willen vragen? Waar denk jij aan bij een wonder? Tijdens deze wandeling wandelt u met een wandelstok van Crea Natura. Lees meer……

Waar: ’t Paradijs Barneveld. 
Wanneer: Mogelijk op woensdagen, in elk weekend en de
schoolvakanties (regio midden)
Groepsgrootte: Minimaal 4 personen, maximaal 15 personen.
Doelgroep: Volwassenen
Lengte: 4 km, duur: 2 uur
Prijs: Vrijwillige bijdrage, opbrengst gaat naar een goed doel. 


 

Deelname aan één van deze wandelingen geschiedt op eigen risico.

 

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑