wandelstokken

Wandelstokken uit de natuur

 

 

Wandelen

Het wandelen met een knoestige houten wandelstok geeft wandelen een extra dimensie. De robuuste handgemaakte wandelstok geeft rust, sfeer en doet je volop genieten van het buitenleven. Het ritme van het lopen samen met het gevoel van een houten stok in je handen doet je even uit de dagelijkse drukte stappen. U hoeft echt niet slecht ter been, scout, schaapsherder of bergbeklimmer te zijn om te wandelen met een wandelstok of wandelstaf. Menig mens pakt tijdens het wandelen een tak uit het bos om deze te gebruiken tijdens zijn of haar wandeling. Maar wat is er mooier dan een natuurlijke houten wandelstok, gevormd door de natuur zelf?

 

 Wandelstokken 

Bij Crea Natura vindt u verschillende soorten houten wandelstokken en pelgrimsstaffen van gesnoeid hout. Knoestige vormen, een mooie bast, bijzondere draaiingen het nodigt altijd weer uit om hier mee aan de slag te gaan en er een unieke wandelstok, natuurstok of wandelstaf van te maken. Soms puur natuur maar ook door middel van houtsnijwerk en pyrografie. Kortom een echte flaneerstok die bij uw persoonlijkheid past.

 

 

 ‘Op reis’
Vanuit de werkplaats van Crea Natura gingen al veel wandelstokken ‘op reis’ De wandelstokken van Crea Natura zijn dan ook voor vele doeleinden te gebruiken. Ze hebben echter één ding gemeen. Al deze stokken vertellen ‘een verhaal’. Het verhaal van alle zwerftochten die u maakte. Het verhaal van dat bijzondere moment, uw moment. Een natuurlijke wandelstok kan dan ook een heel persoonlijke wandelstok worden. 

 


 


LAW wandelaars welkom.
Loopt u regelmatig een lange afstand wandeling? En denkt u na over de aanschaf van een wandelstok of hiking staf? Bekijk dan ook eens het aanbod van Crea natura. Een natuurlijke wandelstok is sfeervol en persoonlijk. Een natuurlijke wandelstok past bij uw eigen persoonlijkheid en kan aangepast worden aan uw eigen smaak en wensen. LAW wandelaars zijn dan ook veel geziene gasten bij Crea Natura. 

 

De Goastok
Crea natura verkoopt met enige regelmaat gaostokken. [Spreek uit: Góh ] Dit is een gedraaide wandelstok. In het oosten van Nederland
worden deze stokken al eeuwenlang gebruikt door boeren en buitenlui. Gaostok is dialect voor een stok die wordt gevormd door de kamperfoelie. Wie kamperfoelie ziet, ruikt hem ook. Maar wist u dat deze heerlijk ruikende klimplant eigenlijk een wurgende killer is? De kamperfoelie slingert zich om een tak en wurgt deze langzamerhand. Toch zorgt deze eigenlijk nare eigenschap voor prachtige natuurstokken. De kamperfoelie zorgt er namelijk voor dat het hout van de tak spiraalsgewijs gaat uitpuilen. Daardoor onstaan mooie gedraaide stokken.

 

pelgrimsstaf

U gaat een bedevaartsroute lopen? Een pelgrim gaat niet zonder zijn pelgrimsstaf of Camino stok op pad. Het gebruik van een pelgrimsstaf kent dan ook een lange en rijke geschiedenis en is een eeuwenoud gebruik. Naast de symbolische waarde is het lopen met een wandelstok ook erg prettig. Een veel gehoorde uitspraak van Pelgrims en bedevaartgangers is dan ook: ” Het voelde als een derde been!” De wandelstokken van Crea Natura zijn door de natuurlijke en sfeervolle uitstraling bij uitstek geschikt als Pelgrimsstaf. Alle pelgrimstaven kunnen door middel van pyrografie voorzien worden van een persoonlijke inscriptie of afbeelding. Heeft u specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact op. In overleg is veel mogelijk.

 

 

 Theater
U zoekt een natuurlijke wandelstok voor een toneelstuk of theatervoorstelling? De Wandelstokken van Crea Natura geven sfeer en hebben een natuurlijke en robuuste uitstraling. Menig wandelstok van Crea Natura vond al zijn weg in theaterproducties in Nederland en België.

 

Jubileumstok

Een wandelstok leent zich uitermate goed als cadeau voor een jubileum. De symboliek van een ‘levensreis’ laat zich goed weergeven op een wandelstok. Daarbij kunt u denken aan mijlpalen en bijzondere gebeurtenissen waar op teruggekeken wordt. Een jubileumstok wordt in opdracht gemaakt en kost dus de nodige tijd.

 

Herdersstaf
Op zoek naar een Houten herdersstaf? Crea Natura maakt robuuste herdersstaven van diverse houtsoorten. Wilt u een leren handvatlus of ijzeren punt? Op aanvraag is dat goed mogelijk.

 

Wandelstokken met tekst
Door de jaren heen zijn er vele spreuken en gezegdes over wandelen ontstaan. Door middel van pyrografie (Branden met brandstift) kan een tekst in een wandelstok gebrand worden. U vindt bij Crea Natura dan ook diverse wandelstokken met een ludieke of juist diepzinnige tekst. Een zelf uitgekozen tekst kan uiteraard ook. Hieronder enkele voorbeelden.

 

 

 

Als het je niet uit maakt waar je bent, verdwaald je nooit.
 Alles ligt op loopafstand als je tijd genoeg hebt.
 Wandel door het leven en praat met iedereen.
 Wandelen is even alles laten lopen.

De ware reiziger heeft geen reden nodig om op reis te gaan.
Alle lange reizen beginnen met één stap.
 Een voettocht van duizend kilometer begint met één stap.

Het is niet zo belangrijk welke weg je gaat. Wel welk spoor je achterlaat
Hoop ligt altijd voor je, nooit achter je.
Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen.

 

 

 

Prijzen en informatie

Doorgaans maakt Crea Natura wandelstokken op bestelling. In nauw overleg wordt er vanuit een ruwe stok een persoonlijke en unieke wandelstok gemaakt. U bent van harte welkom om onder het genot van een kop koffie of thee het ontwerp van uw wandelstok te bespreken. Woont u niet in de buurt dan is er via e mail en foto´s ook veel mogelijk.

Prijzen zijn afhankelijk van uw wensen maar variëren doorgaans rond de 100 euro voor een wandelstok.

 

 


 

Takken gezocht

Crea Natura maakt de wandelstokken van gesnoeide takken. Crea Natura werkt dan ook veel samen met hoveniers, boomverzorgers en particulieren die takken over hebben. Heeft u ook regelmatig snoeihout over? Crea Natura komt graag takken tegen vergoeding bij u halen. Neem contact op voor meer informatie.

 

 

 


 

 

Wandelstok museum
Doneer uw wandelstok

 

 

 

U kent ze wel. Die wandelstok die altijd meeging op vakantie. Waar je eindeloze tochten mee maakte. Die wandelstok waarmee je een pelgrimstocht maakte. Die wandelstok waar elke keer zo’n schildje op getimmerd werd. Bij het zien van zo’n wandelstok komen de herinneringen boven drijven en gaan verhalen leven. 

 

 

 

Toch verdwijnt met regelmaat zo’n unieke wandelstok in een stoffig hoekje. En daarmee raken ook de verhalen rondom de stok in de vergetelheid. En hoe jammer, na verloop van tijd weet niemand meer het verhaal van de wandelstok.

 

 

 

Crea Natura is daarom begonnen met het verzamelen van wandelstokken met een verhaal. Het doel? De verhalen van mensen en wandelstokken laten voortleven. Hoe? Door middel van het organiseren van exposities en tentoonstellingen. De ultieme droom? Een interactief stokken museum. Exposities, workshops, wandelstok wandelingen, verhalenvertellers, open werkplaats en expertisecentrum in één.

 

 

 

Heeft u zo’n unieke wandelstok met een verhaal? En wilt de verhalen en de wandelstok laten voortleven en delen met anderen? Dan kunt u de wandelstok(ken) doneren aan Crea Natura. Ze zijn van harte welkom!

 

 

 

Enthousiast? Crea Natura is op zoek naar een locatie waar een dergelijk museum verwezenlijkt kan worden. Ook locaties waar een tijdelijke expositie georganiseerd kan worden zijn welkom.

 

 

Veel gestelde vragen

Ik wil een wandelstok doneren. Hoe doe ik dat?
Neem contact op met Crea Natura. En stuur indien mogelijk een foto en het ‘verhaal’ van de wandelstok mee. Crea Natura komt vervolgens (Indien mogelijk) de wandelstok persoonlijk bij u halen.

 

 Ik woon nogal ver weg. Komt u de wandelstok halen?
De wandelstok persoonlijk halen heeft de voorkeur. Soms is de afstand echter te groot. Dan kan de wandelstok verstuurd worden.

 

 Is er al een expostie die ik kan bezoeken?
Volg Crea Natura op facebook, Instagram of Twitter om de ontwikkelingen te volgen.

 


Koopt Crea Natura wandelstokken op?
Nee. Crea Natura koopt geen wandelstokken op. Het is geen curiosa verzameling. Het gaat om de emotionele waarde en het verhaal daarbij. Zelfgemaakte stokken met herrineringen en anekdotes zijn de mooiste wandelstokken. 

 

  Wordt mijn naam vermeld als ik de wandelstok doneer?
Ja. Bij een expositie gaat het om het verhaal van de eigenaar. Indien mogelijk met foto.

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑