Wie is Crea Natura?

 

Wandelstokkensnijder en houtkunstenaar

 

 

Mijn naam is Rogier Vogelzang. Als wandelstokkensnijder is hout voor mij een prachtig materiaal om mee te werken. Hout is een levend materiaal, heeft een prettige geur, kun je voelen en heeft geschiedenis. Stokken uit het bos hebben daarbij iets fascinerends voor mij. De prachtige vormen en vele mogelijkheden maken stokken tot unieke kunstwerken. Wat ooit begon als hobby is inmiddels uitgegroeid tot een klein bedrijf: Crea Natura. 

  

Ooit begonnen als boomchirurg ben ik later omgeschoold en sta ik thans als onderwijzer voor de klas. Toch is de liefde voor de natuur mij altijd bij gebleven, daarom ben ik naast mijn werk op een basisschool een klein bedrijfje begonnen onder de naam Crea Natura. Als boomchirurg kwam ik al de meest wonderlijke vormen in bomen tegen en nog steeds kan ik geboeid raken door stokken, oude bomen en knoestige vormen.

 

 

Ik woon in Barneveld aan de rand van de prachtige Veluwe. Hier vind je uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en bossen

met oeroude bomen die door de jaren heen velen voorbij hebben zien gaan. Ze stonden er in weer en wind. Soms eenzaam in een bos, anderen temidden van het dorp. Veel bomen en daarmee ook hun hout vertellen een verhaal. Dat maakt stokken en hout uit het bos uniek en intrigerend. Crea Natura werkt onder het motto: ‘Designed by nature’. De natuur ligt dan ook altijd aan de basis van de producten en activiteiten van Crea Natura. De handgemaakte wandelstokken van Crea Natura worden geheel op ambachtelijke wijze gemaakt. Dit maakt de wandelstokken uniek en persoonlijk. 

 

Crea Natura maakt voor het grootste deel natuurlijke wandelstokken. Maar organiseert ook workshops en activiteiten rondom de natuurlijke (wandel)stok. Tijdens deze activiteiten gebruik ik veelvuldig mijn kennis en ervaring in zowel het onderwijs als boomchirurgie. Zowel het begeleiden van een groep als het delen van kennis over de natuur is mij niet vreemd. Tijdens een workshop of wandeling neem ik u dan ook graag mee in de wonderlijke en avontuurlijke wereld van stokken uit de natuur. 

 

 

 

 

 

Meer weten over het ontstaan van Crea Natura? Lees verder…. 

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑