Wandelstokken uit de natuur


 

Wandelen

Het wandelen met een knoestige en natuurlijke wandelstok geeft wandelen een extra dimensie. De robuuste wandelstok geeft rust, sfeer en doet je volop genieten van het buitenleven. Het ritme van het lopen samen met het gevoel van een houten stok in je handen doet je even uit de dagelijkse drukte stappen. U hoeft echt niet slecht ter been, scout, schaapsherder of bergbeklimmer te zijn om te wandelen met een wandelstok of wandelstaf. Menig mens pakt tijdens het wandelen een tak uit het bos om deze te gebruiken tijdens zijn of haar wandeling. Maar wat is er mooier dan een artistieke houten wandelstok, gevormd door de natuur zelf?

 

 Wandelstokken 

Bij Crea Natura vindt u verschillende soorten houten wandelstokken en pelgrimsstaffen van gevonden hout. Knoestige vormen, een mooie bast, bijzondere draaiingen het nodigt altijd weer uit om hier mee aan de slag te gaan en er een unieke wandelstok of wandelstaf van te maken. Soms puur natuur maar ook door middel van houtsnijwerk en pyrografie. Kortom een echte flaneerstok die bij uw persoonlijkheid past.

 

 

 'Op reis'
Vanuit de werkplaats van Crea Natura gingen al veel wandelstokken 'op reis' De wandelstokken van Crea Natura zijn dan ook voor vele doeleinden te gebruiken. Ze hebben echter één ding gemeen. Al deze stokken vertellen 'een verhaal'. Het verhaal van alle zwerftochten die u maakte. Het verhaal van dat bijzondere moment, uw moment. Een natuurlijke wandelstok kan dan ook een heel persoonlijke wandelstok worden. 

 

Expositie
Op 21 en 22 oktober 2017 vindt de jaarlijkse expostie van Vormgevers in hout plaats op Fort Vechten bij Utrecht. Crea Natura is ook aanwezig met een unieke collectie wandelstokken.

 


 

 


LAW wandelaars welkom.
Loopt u regelmatig een lange afstand wandeling? En denkt u na over de aanschaf van een wandelstok of hiking staf? Bekijk dan ook eens het aanbod van Crea natura. Een natuurlijke wandelstok is sfeervol en persoonlijk. Een natuurlijke wandelstok past bij uw eigen persoonlijkheid en kan aangepast worden aan uw eigen smaak en wensen. LAW wandelaars zijn dan ook veel geziene gasten bij Crea Natura. 


De Goastok
Crea natura verkoopt met enige regelmaat gaostokken. [Spreek uit: Góh ] Dit is een gedraaide wandelstok. In het oosten van Nederland
worden deze stokken al eeuwenlang gebruikt door boeren en buitenlui. Gaostok is dialect voor een stok die wordt gevormd door de kamperfoelie. Wie kamperfoelie ziet, ruikt hem ook. Maar wist u dat deze heerlijk ruikende klimplant eigenlijk een wurgende killer is? De kamperfoelie slingert zich om een tak en wurgt deze langzamerhand. Toch zorgt deze eigenlijk nare eigenschap voor prachtige stokken. De kamperfoelie zorgt er namelijk voor dat het hout van de tak spiraalsgewijs gaat uitpuilen. Daardoor onstaan mooie gedraaide stokken.

Bent u geïnteresseerd in een een gedraaide wandelstok? Crea Natura werkt samen met een wandelstokkenmaker in Denekamp. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

pelgrimsstaf

U gaat een bedevaartsroute lopen? Een pelgrim gaat niet zonder zijn pelgrimsstaf op pad. Het gebruik van een pelgrimsstaf kent dan ook een lange en rijke geschiedenis en is een eeuwenoud gebruik. Naast de symbolische waarde is het lopen met een wandelstok ook erg prettig. Een veel gehoorde uitspraak van Pelgrims en bedevaartgangers is dan ook: " Het voelde als een derde been!" De wandelstokken van Crea Natura zijn door de natuurlijke en sfeervolle uitstraling bij uitstek geschikt als Pelgrimsstaf. Alle pelgrimstaffen kunnen door middel van pyrografie voorzien worden van een persoonlijke inscriptie of afbeelding. Heeft u specifieke wensen? Neem vrijblijvend contact op. In overleg is veel mogelijk.

 

 

Pedelstaf
Een Pedelstaf wordt door studentenverenigingen bij recepties gebruikt wordt om de aanwezigen aan te kondigen. Hierbij word de staf een aantal keer hard op de grond gestampt. Op aanvraag maakt Crea natura voor u een unieke pedelstaf. Een pedelstaf wordt volledig in samenspraak met de vereniging ontworpen en stap voor stap gemaakt. In overleg kunnen diverse symbolen en teksten worden ingebrand of gesneden. In tegenstelling tot de overige wandelstokken van Crea Natura wordt een Pedelstaf gemaakt van hout uit een houthandel. Hierdoor vallen de kosten van een pedelstaf doorgaans hoger uit. 

 

 Theater
U zoekt een natuurlijke wandelstok voor een toneelstuk of theatervoorstelling? De Wandelstokken van Crea Natura geven sfeer en hebben een natuurlijke en robuuste uitstraling. Menig wandelstok van Crea Natura vond al zijn weg in theaterproducties in Nederland en België.

 

 

Wandelstokken met tekst
Door de jaren heen zijn er vele spreuken en gezegdes over wandelen ontstaan. Door middel van pyrografie (Branden met brandstift) kan een tekst in een wandelstok gebrand worden. U vindt bij Crea Natura dan ook diverse wandelstokken met een ludieke of juist diepzinnige tekst. Een zelf uitgekozen tekst kan uiteraard ook. Hieronder enkele voorbeelden.


 

 

Als het je niet uit maakt waar je bent, verdwaald je nooit.
 Alles ligt op loopafstand als je tijd genoeg hebt.
 Wandel door het leven en praat met iedereen.
 Wandelen is even alles laten lopen.

De ware reiziger heeft geen reden nodig om op reis te gaan.
Alle lange reizen beginnen met één stap.
 Een voettocht van duizend kilometer begint met één stap.

Het is niet zo belangrijk welke weg je gaat. Wel welk spoor je achterlaat
Hoop ligt altijd voor je, nooit achter je.
Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen.


 

 

Prijzen en informatie

In het fotoalbum van Crea Natura vindt u een uitgebreid assortiment
natuurlijke wandelstokken. Lees meer...