Stokkenfeestjes voor kinderen


 

Wie wel eens met kinderen in het bos loopt, heeft het gezien. Stokken hebben een aantrekkingskracht op kinderen. Er zijn zelfs kinderen die er hele verzamelingen er op na houden. Crea Natura organiseert dan ook stokkenfeestjes voor kinderen. Ideaal voor een stoer kinderfeestje en groepsactiviteiten in de sfeer van het buitenleven. Hieronder een aantal voorbeelden van feestjes die Crea Natura voor u kan organiseren.
 

Workshop wandelstok maken


Een koffer en een vreemde avonturenstok zijn de start van deze workshop. Een koffer vol verhalen en een stok die kan vertellen? Na een boeiend verhaal gaan we aan de slag met jouw eigen avonturenstok. Afhankelijk van de leeftijd kan deze stok op diverse manieren bewerkt worden. We branden er een naam of figuur in. We schuren de stok glad en versieren de stok met gekleurde wol, stukjes leer, veren, en steentjes. We vlechten een echte handvatlus en werken de stok af met lijnolie. Als laatste bevestigen we aan de onderkant een koperen dop. Aan het eind van deze workshop ga je met een echte unieke wandelstok naar huis!
 


Landlopersfeestje
Op stap met Zwiebertje, Tijl Uilespiegel of samen met Remi (van Alleen op de Wereld) de wijde wereld verkennen? Dan heb je een knapzak nodig! Tijdens dit feestje maken we onze eigen vrolijke knapzak en trekken we de wijde wereld in met een knapzak en een wel heel vreemde schatkaart. Tijdens onze zwerftocht spelen we een 'scavenger hunt'. Wie kan er het beste jutten?


 


Pijl en boog feestje
Wie kent hem niet? Robin Hood, de dappere boogschutter die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Hij is altijd op de vlucht voor de koning en leeft daarom diep in de bossen. Tijdens dit feestje in Robin Hood stijl gaan we een pijl en boog maken. Ook het maken van een mooi versierde pijlkoker en een schietwedstrijd kunnen uiteraard niet ontbreken.


  Indiaans stokkenfeest
Winnetou, old shatterhand, arendsoog of woeste bizon. Wat wordt jouw indianennaam? Tijdens dit feestje bouwen we tipi's, totempalen en maken we hoofdtooien. In het 2e deel spelen we een indianenspel met versierde stokken waarbij je samen de strijdbijl van de andere stam moet zien te veroveren. Gelukkig begraven we aan het eind van dit feestje de strijdbijl. Of roken we de vredespijp?


  

Scholen en verenigingen
Een stokkenfeest is een ideale gelegenheid voor basisscholen, buitenschoolse opvang, campings en verenigingen die kinderen op een creatieve manier met kunst en natuur willen laten kennismaken. Een stokkenfeest met de hele klas, school of club doen? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

 

 

 


 

                 Praktische informatie

 

Een stokkenfeest kan gegeven worden op uw eigen locatie of op een geschikte locatie in de natuur. U zorgt voor uw eigen eten drinken.
 

Minimale groepsgrootte: 8 personen
Bij meer dan 8 kinderen graag een ouder/begeleider per 8 kinderen.
Duur: 2 a 3 uur
Wanneer: Te boeken op zaterdagen, woensdagen en in schoolvakanties regio midden.
Kosten per kind: € 10,- 
Reiskostenvergoeding workshopleider: 30 cent per kilometer vanaf Barneveld

Kosten zijn incl. alle benodigde materialen en stok.

 

 


 Deelname aan deze workshops geschiedt op eigen risico. Op deze workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing.