Wandelingen met een wandelstok uit de natuur.

Crea Natura organiseert wandeltochten met een natuurlijke wandelstok door

de Veluwse bossen. U kunt kiezen uit diverse wandelarrangementen voor volwassenen en kinderen. 

 

 


Natuurwandeling met een robuuste wandelstok.

Bekijk het bos door de ogen van een houtkunstenaarHet wandelen met een knoestige wandelstok geeft het wandelen in de natuur een extra dimensie. De robuuste wandelstok geeft rust, sfeer en doet je volop genieten van het ruige buitenleven. Het ritme van het lopen samen met het gevoel van een houten stok in je handen doet je even uit de dagelijkse drukte stappen. Onder leiding van Crea Natura verkent u de eeuwenoude bossen rondom kasteel Staverden. We wandelen daarbij met een unieke natuurlijke wandelstok. Lees meer.....

Waar: Rondom kasteel Staverden
Wanneer: Op afspraak
Kosten: € 7,- p.p. 
Doelgroep: Volwassenen
Groepsgrootte: 2 - 15 personen. 

 


 

Avonturenstok wandeling

Ben je tussen de 6-12 jaar oud? En hou je van natuur en avontuur? Dan is deze wandeling echt iets voor jou. Tijdens deze avontuurlijke wandeling krijg je een wandelstok mee. Deze wandelstok is voorzien van heel veel elastiekjes. Hierdoor is het mogelijk om met al je gevonden 'schatten' je wandelstok te versieren. Denk daarbij aan gras, stokjes, blaadjes, besjes, mos, veertjes en verder alles wat je in het bos kunt vinden. Al lopend, spelend en vertellend versieren we zo onze wandelstok. 

 

Aan het eind is de wandelstok van jou. 

 

Deze wandeling  is bij uitstek geschikt voor kinderfeestjes of groepen kinderen. Als de namen van de kinderen van te voren worden doorgegeven is er de mogelijkheid deze namen in de stok te branden. 

 

 

Waar: Het bos van Oerrr... Otterlo
Wanneer: Op afspraak mogelijk op woensdag, zaterdag of schoolvakantie. 
Doelgroep: Kinderen 6-12 jaar.
Groepsgrootte: 3-10 personen.
Prijs: € 10,- p.p incl. wandelstok

 

Het bos van Oerrr... is een optie. Wilt u graag bij u in de buurt een wandeling maken? Dan komt Crea Natura naar u toe. (Tot 50 km. vanaf Barneveld). 
Liever zelf een wandeling met avonturenstok organiseren? De avonturenstokken zijn ook te koop. U ontvangt dan een wandelstok met van onder tot boven elastiekjes om de stok. Deze wandelstokken zijn ontdaan van hun bast, maar niet afgewerkt met lijnolie en dop. (Wel mogelijk tegen meerprijs). Eventueel kan de naam worden ingebrand. € 6,- per wandelstok. 

 

 

 

 

 


 

Wandelstok- Puzzeltocht

Welkom burgers, boeren en buitenlui. Treed in het spoor van de Lunterse boer en ontrafel zijn geheim!

Tijdens deze bijzondere wandeling door het Wekeromse zand gaan we terug naar de eenvoud van vroeger. Met een knoestige wandelstok met buidel in de hand en een boekje vol oude foto's, aan u de taak om de de juiste route te ontdekken. Door middel van vragen  komt u achter het geheim van de Lunterse boer.
We starten deze bijzondere tocht vanuit een ijzertijdboerderij. Deze sfeervolle boerderij aan de rand van het Wekeromse zand geeft een goed beeld van een boerderij in vroeger tijden. De te ontcijferen route voert u door het woeste landschap van het Wekeromse zand. Temidden van deze woestenij waant u zich samen met uw wandelstok ver terug in de tijd. Lees meer.....

 

Waar: Ijzertijdboerderij, Vijfsprongweg tussen Wekerom en Lunteren
Wanneer: Mogelijk in elk weekend en de schoolvakanties (regio midden)
Lengte: 8 Km. Duur: 3 uur.
Groepsgrootte: Minimaal 4 personen, maximaal 15 personen.
Prijs: € 7,-  p.p incl. kleine picknick.

 

 


 Pelgrimswandeling met pelgrimsstaf

In het wereldberoemde boek: 'Christenreis naar de eeuwigheid' van John Bunyan, wordt het leven al met een pelgrimstocht vergeleken. Tijdens deze "pelgrimstocht" gaan we op pad met een pelgrimsstaf door een prachtig stuk natuur ten westen van Barneveld. In de volksmond 't Paradijs genoemd. Daarbij staan de bijbel, Jezus Christus, en het christelijke geloof centraal. We lezen uit de bijbel. Genieten van de natuur, bidden, en bespreken samen vragen als: Wie is God voor jou? Hoe ervaar jij God in je leven? Welk bijbelboek spreekt jou aan? Wat zou jij aan God willen vragen? Waar denk jij aan bij een wonder? Tijdens deze wandeling wandelt u met een wandelstok van Crea Natura. Lees meer........

Waar: 't Paradijs Barneveld. 
Wanneer: Deze wandeling zit in de try-out fase.
U kunt deze wandeling gratis*
uitproberen! (min. 4 pers.)
Neem contact op om een datum en tijd  af te spreken.
Groepsgrootte: Minimaal 4 personen, maximaal 15 personen. 
Doelgroep: Volwassenen 
* Deze try out wandeling is gratis! Wel vraagt Crea Natura u toestemming om foto's te maken en om na afloop een enquete in te vullen. De Foto's  kunnen worden gebruikt op de website van Crea Natura. U kunt zelf aangeven welke foto's u niet gepubliceerd wilt hebben. 
 

Deelname aan één van deze wandelingen geschiedt op eigen risico.